Jeanine Houben

View Jeanine Houben's profile on LinkedIn Follow Me on Pinterest

Collage om je persoonlijke stijl in beeld te krijgen

Mijn motto is: From the heart to the heart!
Gedurende de jaren dat ik werkzaam was in diverse werkkringen, waaronder in de zakelijke dienstverlening in binnen- en buitenland, viel het mij altijd al op dat kleur een sterke uitwerking had op de uitstraling van de mensen om mij heen.

Overigens heeft kleur altijd al mijn belangstelling gehad. Dit kwam tot uitdrukking in de tekenlessen en later ging ik me toeleggen op schilderen in acryl. In de wandelgang merkte ik dat er bij velen behoefte is om met kleur en kleding meer inzicht te krijgen op hun zelfbeeld en uitstraling. Maar ook om op dit gebied meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit bracht mij ertoe de opleiding te volgen van kleur- en kledingconsulent.

Graag wil ik dat mijn klanten zelf voor de spiegel overtuigd worden door hun beste kleuren. Ik neem hiervoor uitgebreid de tijd in mijn studio. Je kunt hier gedetailleerder over lezen in mijn artikel 'Kleuranalyse'

Helaas ben ik voordat ik bezig was met imagozaken en tijdens de eerste jaren dat ik bezig was als imagoconsultant, drie keer verkeerd geanalyseerd door 'professionals' op basis van het ouderwetse kleursysteem. De wereld ging dan ook voor me open toen ik tot de ontdekking kwam welke kleuren werkelijk mijn beste kleuren waren. Om mijn klanten het beste te geven, werk ik nu vanzelfsprekend met dit nieuwe kleursysteem. Meer hierover kun je lezen in mijn artikel Harmonie.

Het geeft mij enorme voldoening mensen te helpen om hun blikvangers naar voren te halen en te versterken. Op deze manier worden zij zich bewust van kleureffecten en van hun motivatie om voor een bepaalde stijl te kiezen. Dit geeft ze vrijheid om te kiezen binnen bepaalde kaders, zonder dat zij zich in verwarring laten brengen door wat anderen hun voorschrijven. Het is altijd prachtig om te zien hoe enthousiast en vol van zelfvertrouwen mijn klanten de studio verlaten, verlangend om met hun nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Daar doe ik het voor!

In 2007 ben ik begonnen als kleurconsulent en inmiddels bewegen mijn activiteiten zich op het gebied van de Total Image Consultancy (kleur en belijning, stijl, kleurpsychologie, personal branding solutions). Samengevat liggen de prioriteiten van mijn werkzaamheden vooral op het gebied van persoonlijke bekrachtiging van mijn klanten. Aandacht voor hun individuele stijl benadrukt wie ze zijn en geeft hen de vrijheid om op dit gebied doelbewust keuzes te maken. Hun geloofwaardigheid zal versterkt worden, zodat mijn klanten aansproken worden op wie ze zijn en wat zij te bieden hebben.

Nadere informatie over de visie van Kleurstudio Ede is te vinden in het artikel .

Meer over mijn visie met betrekking tot de psychologische uitwerking van het kleur- en kledingadvies kun je lezen in mijn artikel op de website van styletrip.com.

Opleidingen/relevante studies:
* 4- en 6-seizoenenleer (4 en 6 paletten) - (Opleiding Kleur en Kleding, 2007)
* Make-upadvies en toepassing - (Opleiding Kleur en Kleding, 2007)
* 10-seizoenenleer (10 paletten) - (Opleiding Prof.Presentation, 2008)
* 4 x 3-seizoenenleer (12 paletten) - (Colour me Beautiful)
* Kleurkenmerken-prioriteitenleer - (seminar Color Mode, 78 COMcards)
* Psychology of Style / Refinement in dressing - (seminars door Carla Mathis, Body Beautiful, 2011)
* The power of the seven universal styles for Women and Men - studie (Alyce Parsons, 2012)
* Color and lining, color psychology, make-up, powerdressing - studie (Sandy Dumont, 2013/14))
* Licentiehouder van Neethling Brain Instrument NBI® (een methode om je denkvoorkeuren in kaart te brengen om te ontdekken waar je breinvoorkeuren naar uitgaan. Je communicatiestijl kun je hieruit herleiden en in de stijl van je kleding tot uitdrukking brengen. Voorts ook toepasbaar voor diverse doeleinden in familie-, sociale en zakelijke settings, 2012). De workshop Ken jezelf, Ken je team sluit mooi aan.
* Verbonden als Imago Expert aan het Imagospel (2014); een spel te spelen tijdens workshops, originele invulling van teambuilding en lunchsessies in bedrijven.
* Personal Branding Solutions Expert (Mastertraining door Sarah Brummitt ltd, 2014)
* KTS Become all you are meant to be; 1-jarige opleiding die passie en bestemming in kaart brengt; 2016)
* iDNA programma van Jan van Meerveld (Jouw why in beeld; 2016)
* Licentiehouder Personal Power Plus (jouw persoonlijke ontwikkeling in combinatie met je imago; kleur speelt in dit product een grote rol; Home of Image 2017)