Zoek in deze blog

  • Start
  • Blog
  • Het effect van pasteltinten op je uitstraling

Het effect van pasteltinten op je uitstraling

Veel mensen houden van pasteltinten. In het gevoel (emotie) geven ze rust en schoonheid. Echter, wanneer je pasteltinten draagt, kunnen ze een negatieve uitwerking op je uitstraling hebben.

Maaike in de pasteltinten en in de heldere kleurenTegen een bleke achtergrond, blijven pasteltinten op dezelfde diepte van de achtergrond. In plaats van tevoorschijn te komen, verdwijnen ze naar de achtergrond vanwege het lage contrast. Om deze reden, vallen mensen met licht haar en lage contrasten weg in de pasteltinten.

Links op de foto zie je dat Maaike wegvalt in de pasteltinten. Haar gezicht rechts komt wel goed tevoorschijn bij het heldere roze jasje. De pasteltinten maken haar gezicht bleek en verminderen de natuurlijke frisse glans op haar huid. Er is geen diepte zichtbaar. Dat geldt ook voor haar blonde haren; zonder contrast oogt Maaike's haarkleur dof (links) en met contrast (rechts) is de glans zichtbaar op het haar, waardoor het haar een verzorgde en gezonde uitstraling heeft.

Wanneer je verdwijnt in de kleuren van je kleding, is er geen focus. Wat men ziet is een vlakke en monotone kleur. Het oog van je waarnemer zal dwalen en het is moeilijk om de aandacht van je omstanders op je gezicht te houden. Wanneer je je presenteert aan anderen, zul je daarom grotere moeite hebben om je boodschap duidelijk te maken.

Veel kleursystemen verklaren dat wanneer je je lage contrasten herhaalt in de kleuren van je kleding, er kleurharmonie optreedt. Echter, er ontstaat monotonie in plaats van harmonie. Kleurharmonie ontstaat op basis van kleuren en contrast, die rekening houden met de ondertoon van je huid. Een kleuranalyse zal hier duidelijkheid over geven.

Meer informatie over harmonie creëren in je uitstraling kun je hier vinden.

Tags: kleuranalyse, het effect van pasteltinten op je uitstraling , monotonie,, harmonie