Imagoadvies

metamorfose zakenvrouw
Het verhaal van Matthias over zijn Personal Branding Advies (imagoadvies)Wanneer je in staat bent je boodschap, je expertise, in je uiterlijke presentatie zichtbaar te maken, word je serieus genomen door je (interne) klanten. Je geloofwaardigheid neemt toe en je persoonlijkheid wordt versterkt. Je bespaart je nieuwe klanten tijd, aangezien zij weinig tot geen tijd zullen besteden aan second-opinions of aan het aanvragen van offertes bij derden. Ze vertrouwen jou.

Het woord 'imago' betekent 'beeld'. Wat is het beeld dat je waarnemers van je hebben? De kleuren, belijning en stijl van je kleding hebben een psychologische uitwerking. Onbewust geven die signalen af. Je waarnemers hebben bij de eerste indruk (tegenwoordig is dit al binnen ééntiende van één seconde) je al beoordeeld. Het is erop of eronder. 

Laatst kwam ik een vrouw tegen in een zakelijke bijeenkomst. Ze was klein, haar kleding had een vrijetijdsuitstraling, haar glimlach was vriendelijk. Ze kwam uitermate bescheiden over en bewoog zich op de achtergrond. Ze gaf me het gevoel dat ze de vrouw was van een van de mannen in de bijeenkomst en dat ze vanuit belangstelling was meegekomen. Na onze ontmoeting ontdekte ik via de social media wat ze in huis had. Niets in mij kon vermoeden dat ik te maken had met een internationaal spreekster en managementadviseur. Ze zette me als het ware op het verkeerde been. Haar boodschap bracht ruis op de zender. Ik kreeg niet de gelegenheid haar aan te spreken op haar uitstraling, op haar persoonlijkheid. Een gemiste kans voor een interessant contact. Ik reageerde (onbewust) op haar bescheiden houding; ik dacht haar een plezier te doen door haar met rust te laten.

Inbegrepen in mijn dienstverlening Imagoadvies: je communicatiestijl wordt in beeld gebracht via Breinvoorkeuren NBI®. Een rapport hiervan, je breinprofiel, zal je uitgebreide informatie geven over je denkvoorkeuren met betrekking tot je persoonlijke effectiviteit. Het imagoadvies wordt toegespitst op jouw situatie en houdt rekening met je communicatiestijl. Je zult praktische adviezen ontvangen met betrekking tot je eigen 'brand', zodat datgene wat je uitstraalt overeenkomt met hetgeen je wenst uit te stralen. Gevolg: je zult in je eigen leiderschap sterker gepositioneerd worden. Je overtuigingskracht neemt toe opdat jij je doelen effectief zult bereiken. 

Tevens krijg je in beeld welke kleuren jouw verschijning versterken en welke kleuren je kunt inzetten in een bepaalde situatie. De kleurkaart die je mee krijgt, helpt je goede keuzes te maken bij de aanschaf van je kleding. Het kleuradvies biedt je een stevig platform van waaruit je je eigen imago vorm kan geven. Het Imagoadvies wordt over twee consulten gegeven.

Reacties van klanten op het imagoadvies