• Start
  • Over Jeanine van Varik

Jeanine van Varik

 Follow Me on Pinterest

 

Photo credits: Bianca van der Veen

 

Mijn motto is: Kom tevoorschijn, want jij maakt het verschil!

Gedurende de jaren dat ik werkzaam was in diverse werkkringen, waaronder in de zakelijke dienstverlening in binnen- en buitenland, viel het mij altijd al op dat kleur een sterke uitwerking had op de uitstraling van de mensen om mij heen.
In de wandelgang merkte ik dat er bij velen behoefte is om met kleur en kleding meer inzicht te krijgen op hun zelfbeeld en uitstraling. Maar ook om op dit gebied meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit bracht mij ertoe de opleiding te volgen van kleur- en kledingconsulent.

Graag wil ik dat mijn klanten zelf voor de spiegel overtuigd worden door hun beste kleuren. Ik neem hiervoor uitgebreid de tijd in mijn studio. Je kunt hier gedetailleerder over lezen in mijn artikel 'Kleuranalyse'

Helaas ben ik voordat ik bezig was met imagozaken en tijdens de eerste jaren dat ik bezig was als imagoconsultant, drie keer verkeerd geanalyseerd door 'professionals' op basis van het ouderwetse kleursysteem. De wereld ging dan ook voor me open toen ik tot de ontdekking kwam welke kleuren werkelijk mijn beste kleuren waren. Om mijn klanten het beste te geven, werk ik nu vanzelfsprekend met dit nieuwe kleursysteem. Meer hierover kun je lezen in mijn artikel dat gaat over harmonie creëren.

Het geeft mij enorme voldoening mensen te helpen om hun blikvangers naar voren te halen en te versterken. Op deze manier worden zij zich bewust van kleureffecten en van hun motivatie om voor een bepaalde stijl te kiezen. Dit geeft ze vrijheid om te kiezen binnen bepaalde kaders, zonder dat zij zich in verwarring laten brengen door wat anderen hun voorschrijven. Het is altijd prachtig om te zien hoe enthousiast en vol van zelfvertrouwen mijn klanten de studio verlaten, verlangend om met hun nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Daar doe ik het voor!

In 2007 ben ik begonnen als kleurconsulent en inmiddels bewegen mijn activiteiten zich op het gebied van de Total Image Consultancy (kleur en belijning, stijl, kleurpsychologie, personal branding solutions, loopbaan en talent coaching). Samengevat liggen de prioriteiten van mijn werkzaamheden vooral op het gebied van persoonlijke bekrachtiging van mijn klanten. Aandacht voor hun individuele stijl benadrukt wie ze zijn en geeft hen de vrijheid om op dit gebied doelbewust keuzes te maken. Hun geloofwaardigheid zal versterkt worden, zodat mijn klanten aangesproken worden op wie ze zijn en wat zij te bieden hebben.

Nadere informatie over de visie van Kleurstudio Ede is te vinden in het artikel .

Korte bio:
Ik ben geboren in Amsterdam in 1964 en ik ben oudste in een gezin met 3 kinderen. Ik ben vanaf mijn 9e jaar opgegroeid in Heiloo (Noord-Holland) dichtbij het strand. Het strand vond ik heerlijk. Ook heb ik altijd iets gehad met kleur. Ik schilderde en tekende vanaf dat ik 10 jaar was. Ik schreef veel in mijn dagboeken. Was altijd en nog steeds onder de indruk van beeldvorming en de uitstraling daarvan (mensen, mode, interieur, kunst, auto's, historische gebouwen, design, natuur). Het hele spel van kleur en vormgeving doet iets met mijn verbeelding. De creatiekracht die onder de specifieke vormgeving ligt, ervaar ik als heel gelaagd (er zit veel meer betekenis onder dan wat zichtbaar is). 

 

Vanuit deze natuurlijke belangstelling heb ik mij vanaf mijn kind zijn, onbewust, er sterk in ontwikkeld om verder te kijken dan wat zichtbaar is. Deze vaardigheid kan ik goed inzetten in mijn werk; het activeren van het potentieel van mensen en woorden geven aan de betekenis daarvan en dat bij hen op een aantrekkelijke manier tevoorschijn brengen.

Ik ben vrij hoog sensitief, waardoor ik als vanzelfsprekend mijn omgeving intens waarneem. Dat heeft een groot voordeel; want ik ervaar snel wat er speelt. Mijn werk- en levenservaring hebben me geleerd, waar ik wel en waar ik geen aandacht aan besteed. Ik loop daarom niet over van prikkels en ik behoud mijn focus op wat er écht toe doet. Deze vaardigheid komt van pas in mijn werk als Kleurconsulent en in mijn werk als Image Consultant, Loopbaan en Talent Coach bij mijn andere bedrijf www.BrandingTheTrueYou.nl. Om in balans te blijven, lees ik graag boeken, schrijf ik en doe soms gewoon niets. Tijdens het niets doen, blijk ik veel te verwerken en geniet ik van de dingen om me heen. Ik ben getrouwd en heb twee jongvolwassen kinderen en ben woonachtig in Ede. 

Portfolio:
* Marketing & Communicatie (Lancering product Compeed op de Nederlandse markt, 1989)
* Zakelijke dienstverlening in binnen- en buitenland (Frankrijk en USA-New York) (1983 - 1998)
* 4- en 6-seizoenenleer (4 en 6 paletten) - (Opleiding Kleur en Kleding, 2007)
* Make-upadvies en toepassing - (Opleiding Kleur en Kleding, 2007)
* 10-seizoenenleer (10 paletten) - (Opleiding Prof.Presentation, 2008)
* 4 x 3-seizoenenleer (12 paletten) - (Colour me Beautiful)
* Kleurkenmerken-prioriteitenleer - (seminar Color Mode, 78 COMcards)
* Psychology of Style / Refinement in dressing - (seminars door Carla Mathis, Body Beautiful, 2011)
* The power of the seven universal styles for Women and Men - studie (Alyce Parsons, 2012)
* Color and lining, color psychology, make-up, powerdressing - studie (Sandy Dumont, 2013/14)
* Licentiehouder van Neethling Brain Instrument NBI® (een methode om je denkvoorkeuren in kaart te brengen om te ontdekken waar je breinvoorkeuren naar uitgaan. Je communicatiestijl kun je hieruit herleiden en in de stijl van je kleding tot uitdrukking brengen. Voorts ook toepasbaar voor diverse doeleinden in familie-, sociale en zakelijke settings, 2012). De workshop Ken Jezelf, Ken Je Team sluit mooi aan.
* Verbonden als Imago Expert aan het Imagospel (2014); een spel te spelen tijdens workshops, originele invulling van teambuilding en lunchsessies in bedrijven.
* Personal Branding Solutions Expert (Mastertraining door Sarah Brummitt ltd, 2014)
* KTS Become all you are meant to be; 1-jarige opleiding die passie en bestemming in kaart brengt; 2016)
* iDNA programma van Jan van Meerveld (Jouw why in beeld; 2016)
Licentiehouder Persoonlijke Kracht 2017
* Gelanceerd Statement Make-up by Jeanine van Varik® (2020)
* Gecertificeerd Loopbaan & Talent Coach, Post HBO opleiding Windesheim (2020/21)
* Student Logotherapie, Post doctoraal NILEA (2022)