Zoek in deze blog

De kleuranalyse van Tessa

 

Tessa voor de metamorfoseDe bel gaat. Ik doe open en daar staat Tessa. Ik krijg een ferme handdruk en ik kijk in een fris open gezicht. Tessa heeft een zelfverzekerde looptred en een rustige vriendelijke blik.

Boven in mijn studio vertelt ze me dat ze in een nieuwe fase van haar leven zit. Ze is een half jaar geleden moeder geworden en is van plan om te gaan solliciteren. Ze hoopt in een leidinggevende functie terecht te komen en ze wil graag bezig zijn met technische procesontwerpen. Tegelijkertijd wil ze graag meer zicht krijgen op zichzelf. Ze wil weten welke kleding haar frisse uitstraling ondersteunt en welke kleuren haar kunnen helpen om haar zakelijke overtuigingskracht te ondersteunen.

Tijd voor een kleuranalyse:
Het valt me op dat Tessa een koele huid heeft en koel donkerblond haar. Haar ogen daarentegen hebben een warme, heldere uitstraling en hebben een hele mooie kleur (geel/groen/bruin).
Tijdens de analyse valt ook op dat Tessa het meest in haar kracht staat bij de koele donkere kleuren. Maar donker alleen is niet genoeg. Dat zie je op de foto boven. Het is voor Tessa belangrijk dat ze bij een donkere kleur een heldere kleur draagt. Ik ga al gauw op zoek naar haar natuurlijke kleurharmonie.

Tessa's natuurlijke kleurharmonie!
Tessa straalt wanneer ze een koele diepe basiskleur (chocolade bruin of blauw) draagt in combinatie met een heldere kleur uit haar palet, zoals fuchsia. 
Accessoiretip: Voor een energieke en speelse uitstraling, zou ze een accessoire (bijv. sjaaltje, riem, sieraad (bijv. barnsteen) in de kleurversterkende kleur van haar ogen kunnen dragen. Deze warme kleur combineert goed met de basiskleuren van haar koele diepe kleurpalet. De warme kleur dient dan wel op een klein oppervlak gedragen te worden, zodat deze kleur niet reflecteert op haar koele huid.
Tessa heeft warme heldere ogenSieraden van barnsteen


Tessa's zakelijke kleurpaletTessa's zakelijke kleurenzilveren halsketting voor een professionele look
Het blijkt dat Tessa goed de donkere kleuren in combinatie met de lichte kleuren kan dragen. Mijn advies is om voor haar werk het donkere blauw of antraciet als basis te dragen in combinatie met een lichte kleur. Bij deze donker/licht-combinatie wordt haar overtuigingskracht benadrukt. Bijvoorbeeld wit met een helder kleuraccent om de aandacht naar haar gezicht te brengen. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld een mooi getailleerd rood of fuchsia jasje op een zwarte of donkerblauwe pantalon. Een belangrijke tool voor een professionele uitstraling voor haar is een fuchsia-kleurige lippenstift en een mooie zilveren glanzende ketting, zoals rechts afgebeeld.

Tessa's innerlijk weerspiegeld
Tessa oogt zelfverzekerd en ze heeft rustige bewegingen. Ze is een denker en ze heeft een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Haar natuurlijke stijl is elegant. Bij Tessa's uiterlijk passen de diepe intense en heldere kleuren. Soms zal ze het prettig vinden donker met donker te combineren (midden-contrast), wanneer ze de behoefte heeft zich te focussen. Ze zal qua stofsoort het meest tot haar recht komen bij de niet al te stevige stoffen, die glad geweven zijn met weinig of geen dessins.

Tessa's rode kleurpalet en make-upkleurenTessa's mooie rode kleurpalet
Tijdens de analyse kijk ik verder o.a. naar Tessa's mooiste rode kleurpalet. Het diepere rood in diverse schakeringen staat haar prachtig. En zo kom ik uit bij een mooi kleurenpalet voor haar in de vorm van een handige waaier met een uitgebreide hand-out. Voor een optimale uitstraling, raad ik haar aan een make-up (foundation, blusher en oogschaduw) te dragen in de koele kleuren.

Figuuranalyse
Tessa heeft een H-figuur. Aan de hand hiervan geef ik haar tips, zodat ze weet waar ze op moet letten bij de aanschaf van haar kleding.

Metamorfose
Het toepassen van de kleuren op basis van de kleuranalyse, zal haar een metamorfose geven in haar uitstraling. Haar eigen uitstraling zal namelijk veel meer zichtbaar worden.

Ik neem afscheid van een enthousiaste vrouw die er zin in heeft aan de slag te gaan met haar opgedane inzichten. Ze zal gaan groeien in haar bekwaamheid zichzelf te kleden met een uitstraling die bij haar past.

Mocht jij ook willen weten bij welke kleurcombinaties jij het mooiste tot je recht komt en waar je op moet letten bij de aanschaf van je kleding, aarzel dan niet een afspraak met me te maken. Ik help je graag verder.