Zoek in deze blog

  • Start
  • Blog
  • Marians persoonlijke kledingstijl in beeld!

Marians persoonlijke kledingstijl in beeld!

Geschreven door Jeanine Houben.

Marian heeft al eerder bij mij een kleur- en figuuranalyse ontvangen en nu komt Marian mijn studio binnen, omdat ze graag wil weten bij welke persoonlijke kledingstijl zij het best tot uitdrukking komt. Ze heeft twee vragen. 1) Welke kledingstijl ondersteunt mijn professionaliteit in mijn huidige functie (middle-management in ziekenhuis) en 2) In welke stijl kom ik het meest tot mijn recht in mijn vrije tijd? Ze vindt het heel belangrijk dat zij in beide situaties zich zelf laat zien in haar presentatie en dus heel herkenbaar is. Marian heeft van tevoren de vragenlijst van Neethling Brain Instruments (NBI®) ingevuld. Mede op basis van haar breinprofiel, kan ik haar helpen haar persoonlijke kernstijl te definiëren, zodat ze in staat zal zijn met de juiste aanpassingen haar persoonlijke uitstraling in diverse situaties in haar leven gestalte te geven. Uiteindelijk is het doel dat Marian efficiënt is in haar communicatie (het beeld is in balans, er is geen ruis) en haar besluitvorming. Ze laat dan door haar handel en wandel zien wie ze is en wat ze beoogt.

Uit haar breinprofiel blijkt dat Marian een sterke voorkeur heeft voor kwadrant R2. Dit betekent dat Marian erg mensgericht is. Ze heeft een informele communicatiestijl en waarschijnlijk is het voor haar een tweede natuur om de mensen uit haar team te enthousiasmeren en te stimuleren het beste uit henzelf te halen. Haar sterke voorkeur voor kwadrant R2 wordt sterk ondersteund door haar hoge gemiddelde voorkeur voor kwadrant R1. Ze heeft hierin een evenredige voorkeur voor de dimensies Verbeeldend denken, alswel voor Strategisch denken.  Marian vertelt dat zij veel voldoening en plezier ondervindt op haar werk. Haar breinprofiel bevestigt dit.

Rekeninghoudend met Marians a) breinvoorkeuren, alsmede met haar b) natuurlijke uitstraling (kleurbeeld, silhouette, postuur, kapsel, houding, persoonlijke expressie, stem), c) haar voorkeur voor schoonheid, haar d) doelen/verwachtingen en e) omstandigheden, definieer ik Marians persoonlijke kernstijl als volgt: Soft Drama stijl (met Bohemian invloeden).

Marian op haar uitbundigst (low profile); klik op foto voor meer voorbeelden op PinterestIk adviseer haar met welke kledingkenmerkenPersoonlijk stijladvies voor Marian door Kleurstudio Ede (foto Pinterest), kleuren en accessoires zij haar uitstraling kan beïnvloeden vanuit haar kernstijl. Ik laat haar voorbeelden zien  aan de hand van foto's op het stijlboard van Pinterest dat ik voor haar gemaakt heb. Ik laat haar zien, hoe ze zich kan kleden in diverse situaties, zonder dat zij zich zelf verliest. Bijvoorbeeld: Marian in en rondom huis (casual low profile), op haar werk in een belangrijke vergadering (formeel - high profile, zie foto rechts), in haar vrije tijd op haar uitbundigst (casual - high profile, zie foto links) of toegewijd aan het werk (formeel - high profile, gefocussed), etc.
Marian herkent zich in diverse outfits en sommige outfits zijn helemaal nieuw voor haar en verbreden haar horizon. Ze is helemaal enthousiast omdat ze nu handvatten heeft gekregen om een mooie, interessante en efficiënte garderobe samen te stellen, die bij haar past en waarin ze zich prettig zal voelen.

Mocht jij ook willen weten welke persoonlijk (kern)stijl jou ondersteunt in wie je bent in diverse situaties? Ik help je graag op weg.

 

 

Bron foto's: Pinterest