Zoek in deze blog

Kleur eye-openers

Wat je altijd al hebt willen weten over kleur; wist je dat kleur ons oog voor de gek kan houden? Wist je dat kleuren gemanipuleerd kunnen worden? Lees verder en ontdek een schat aan informatie over kleur, waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben. Parels die je handvatten geven het beste uit jezelf te halen. Mijn ontdekkingen over kleur, speciaal voor jou omdat ik je het allerbeste toewens.

1. Rode en fuchsia lippenstift maken je tanden witter. De complementaire kleur van deze kleuren komt dicht bij blauw.
De kleur blauw geeft een witte uitwerking (denk aan whiteners in wasprodukten die een blauwe kleur hebben).

 2. Bruinachtige lippenstiften maken de tanden donkerder.

 3. Rode nagellak doen rode (koude) handen witter lijken.

 4. Pastelkleurige nagellakken doen het tegenovergestelde; ze maken de handen roder.

 5. Heb je acné? Draag een helder rood t-shirt! Het rood genereert een groene tint, waardoor de rode kleur van de puistjes
neutraliseert en minder zichtbaar wordt.

 6. Wist je dat wanneer je een rode kleur draagt, je zelfverzekerder en moediger wordt?

7. Wist je dat je huid bobbelig en rimpelig oogt rond de mond, kin en wangen, hoe jong je ook bent, wanneer je een koele huid hebt en warme make-up draagt?

8. Wist je dat wanneer je een koele huid hebt en een koele make-up draagt (foundation en blusher), je huid er glad, fris en jong uitziet?

9. Wist je dat de meeste mensen wereldwijd een koele ondertoon hebben in hun huid (ook donkere mensen)? 

10. Wist je dat heel veel mensen geadviseerd wordt een warme make-up te dragen (door winkelpersoneel, visagisten, make-upartiesten in de entertainment business, etc.), omdat men misleid wordt door de warme boventoon van de huid? De make-up ziet er dan kunstmatig en dik uit en men lijkt ouder.

11. Wist je dat zwart de meeste mensen wél staat, ook al ben je blond? Je moet alleen weten hoe, zodat zwart niet jou draagt, maar jij zwart draagt. (zie voor tips mijn Pinterest inspiratiebord "Black".)

12. De kleur die je draagt, kan twee effecten op je gezicht hebben: 1)reflectie van de betreffende kleur, of 2)projectie van de complementaire kleur (simultaan contrast) in het gezicht. Dit is de reden waarom roodharigen gauw bleek ogen. De oranje kleur in het haar werpt een blauwe gloed op de huid die de huid bleek maakt. Haal je het rode haar uit het gezicht, dan ziet de huid er minder bleek uit. Draag daarom kleuren die de huid een mooie gezonde glans geven en het rode haar mooi tevoorschijn laat komen, zoals violet en helder blauw.

13. Wist je dat CONTRAST je zichtbaarheid meer vergroot dan HARMONIE in kledingkleur m.b.t. de kleurpigmenten van je haar en ogen en natuurlijke contrasten? Harmonie veroorzaakt monotomie; de verschijning wordt eentonig en saai. Contrast zorgt voor sprankeling, dynamiek, verfrissing en geloofwaardigheid.

14. Centraal in de Total Image Consultancy moet 'het gezicht' (focal point) staan. Al hetgeen dat afleiding brengt van het gezicht, moet in balans gebracht worden. Dan komt de rol van HARMONIE ter sprake op het gebied van de huid van je gezicht, belijning van kleding, stofsoort, prints en kleurcombinaties.

15. Je huid wordt geler en/of valer bij het ouder worden. Wanneer je je kleuren matcht met de boventoon van je huid, dan match je de effecten van het ouder worden.

16. Wanneer je je kleuren matcht met de ondertoon van je huid (bij de meesten koel), dan krijgt de huid een gezonde glans en vermindert de vale gele kleur. Gevolg 5 tot 10 jaar jonger.

17. Heb je een bleke huid en peper en zout (of donkerblond) kleurig haar en je draagt gedempte kleuren? Pas op. De meeste gedempte kleuren werpen een vergrijsde gloed op de huid van je gezicht, waardoor je er ouder uitziet en je huid vaal oogt.
 

 

Tags: kleuranalyse, kleurontdekkingen