Ken jezelf, ken je team: Constructief Communiceren met behulp van Neethling Brain Instruments (NBI®)

WAAROM IS CONSTRUCTIEF COMMUNICEREN BELANGRIJK?

Een van de sleutelfactoren in een succesvolle en gezonde relatie is communicatie. Zowel in een zakelijke omgeving als in families en andere sociale settings. Neethling Brain Instruments NBI®, biedt inzicht in de manier waarop je het liefst communiceert.

groepsdiscussie

Onze breinvoorkeuren zijn mede bepalend hoe we ons uiten én hoe we benaderd willen worden. Wanneer we zicht krijgen op onze eigen breinvoorkeuren en wanneer we die van een ander herkennen, dan zijn we in staat makkelijker en efficiënter, dus constructiever te communiceren.


CONSTRUCTIEF COMMUNICEREN HAALT MEER UIT JE RELATIES EN TEAMS

Het kan lastig zijn om in bepaalde situaties te confronteren, te onderhandelen of veranderingen door te voeren. Wanneer je zicht krijgt op je eigen communicatiestijl en die van een ander leer je Constructief te Communiceren. Sociale processen worden beter begrepen en kunnen effectiever begeleid worden. Hierdoor worden doelen in samenwerking met anderen makkelijker, minder stressvol en sneller bereikt. 

BEGRIJP JE EIGEN BREINVOORKEUREN VOOR CONSTRUCTIEF COMMUNICEREN

Je vult online de NBI® vragenlijst in. Je breinvoorkeuren komen dan tot uitdrukking in het breinprofiel (zie foto hieronder). Je voorkeur om op een bepaalde manier te communiceren wordt dan duidelijk. Ook kun je in kaart brengen welke studie of wat voor soort werk je goed zal bevallen. 

 

 

Voorbeeld van breinprofiel van Neethlling Brain Instruments (NBI®)

 

Voordelen van Neethling Brain Instruments (NBI®) :

  • Het is een van de leidende diagnostische instrumenten ter wereld.
  • Je krijgt snel inzicht in oorzaken van vastlopende communicatie.
  • Het is gemakkelijk te begrijpen, herkenbaar en direct praktisch inzetbaar.
  • Het geeft geen oordeel en is dus niet bedreigend.
  • Het geeft een persoonlijk profiel met niet alleen vier kwadranten, maar ook acht dimensies.
  • Het is bewezen betrouwbaar.
  • Het is gebaseerd op de werking van het brein.

. 

Ken jezelf, Ken je team - Een onderscheidend communicatie-advies mét aandacht voor imago én empathie:

Bewustwording van je eigen communicatiestijl én die van anderen zet je op een positie, waar je effectief kunt bouwen aan (persoonijk)leiderschap. De communicatieadviezen van Jeanine Houben onderscheiden zich omdat Jeanine ook altijd aandacht besteedt aan de persoonlijke uitstraling en aan de empathische benadering in de communicatie naar mensen toe.

Persoonlijke uitstraling

In het algemeen wordt de nonverbale communicatie onderschat, terwijl bekend is dat in slechts een fractie van een seconde het oordeel al geveld is. Bovendien zorgt een kloppend imago voor meer authentieke en duurzame relaties, waarin de gunfactor hoog is, zodat doelen makkelijker bereikt worden.

Empathisch communiceren

Feit is dat ieder mens behoefte heeft zich geaccepteerd voelen, ongeacht zijn of haar communicatiestijl. Voelt de persoon zich geaccepteerd, dan zal hij  zich gewaardeerd en betrokken voelen. Betrokken mensen worden van binnenuit gemotiveerd voor het collectief te werken en niet voor henzelf. Daarom deelt Jeanine kort en bondig universele principes, die empatisch communiceren bevorderen. Op deze manier wordt een sfeer gecreëerd waarin een ieder tot zijn recht komt, zodat het team het beste van zichzelf kan geven.


Het communicatieadvies wordt zowel aan individuen als aan teams gegeven.

Offerte aanvragen!