'Nu heb ik zelf ervaren waarom bepaalde kleuren mij niet staan en andere kleuren wel ...' (Erna)

Reactie van Erna op de kleur- en figuuranalyse (Classic Plus)

Vandaag ben ik bij Jeanine geweest voor een kleur- en figuuranalyse. Ik was ongeveer 15 geleden elders geanalyseerd en de gedempte donkere kleuren zouden mij mooi moeten staan. De laatste jaren voelde ik mij daar niet prettig bij. Jeanine vroeg mij aan het begin van de analyse haar mijn topkledingstukken en floppers te laten zien, die ik in een koffer had meegenomen. Ze zag direct wat wel werkte en wat niet werkte voor mij.

Ze gaf daarmee haar visitekaartje af, waardoor ik snel openstond voor haar advies en al mijn vragen stelde. Jeanine's aanpak is persoonlijk en ze reageert op wat ik zeg en gaat daar dan ook dieper op in en laat dan concrete voorbeelden zien. Ik voelde me gezien en ik heb zelf ervaren waarom bepaalde kleuren mij niet staan en andere kleuren weer wel. Dat miste ik bij de andere kleuranalyse. Nu begrijp ik veel beter wélke kleuren mij het beste staan en hoe je deze kunt combineren en ook hoe je lichte en donkere kleuren bij elkaar kunt dragen.

Na de kleuranalyse, kwam de figuuranalyse. Ik gaf aan dat verkopers in kledingzaken mij al gauw te jong willen aankleden, terwijl ik 60 jaar ben. Ik hoef er niet tuttig uit te zien, maar ik wil wel kwaliteit uitstralen. Ik kreeg adviezen waar ik op moest letten om de juiste kleding passend bij mijn figuur uit te kiezen. Eerst mat Jeanine mijn lichaam horizontaal en toen verticaal. Ik had hier nog nooit van gehoord. Maar ik begrijp nu dat dit nodig is. Ik werd niet in een appel- of peerfiguur geduwd, maar er werd naar de specifieke kenmerken van mijn figuur gekeken. Ik kreeg duidelijke adviezen om mijn lichaamsverhoudingen in balans te brengen. Waar ik zelf tegen aan liep, kon Jeanine goed benoemen en ze gaf me concrete oplossingen. Nu kan ik doelgericht kijken in de winkels.

Kortom, het advies heeft mijn verwachtingen overtroffen en met de opgedane kennis én beleving, kan ik nu eindelijk aan een uitstraling werken die bij mij past.

Tags: kleuranalyse, figuuranalyse, kleur- en kledingadvies, lichaamsvormen