Hoe Jeanine harmonie in mijn garderobe bracht (Marianne, 59)

Een opgeruimde kledingkast door kleuranalyseAls gepassioneerd kledingmaakster besteed ik veel tijd aan het bedenken, uitwerken en vervaardigen van mijn outfits. Daarbij laat ik me regelmatig meeslepen door een prachtige stof of interessant designer patroon.

Soms ziet een kledingstuk er mooi uit op de paspop, maar zodra ik het aantrek blijkt dan dat ik onvoldoende rekening heb gehouden met mijn eigen karakteristieken. Te flets, of juist te fel, een overweldigende print of te opvallende streep.

Van een kleuranalyse van vijfentwintig jaar geleden had ik de hoofdlijnen onthouden (geen beige en oranje, wel blauw en roze), maar dat was duidelijk niet voldoende! Op zoek naar meer inzicht ontdekte ik de website en het blog van Jeanine Houben. Tijdens een kleur- en figuuranalyse in haar studio heeft Jeanine me niet alleen laten zien wat mijn beste kleuren zijn, ook de helderheid en kleurdiepte kwamen aan de orde. Jeanine nam de tijd om alles goed uit te leggen zodat ik ook het 'waarom' zou begrijpen. Heel verhelderend was ook de aandacht voor contrastwaarden bij het combineren van meerdere kledingstukken. Tijdens de figuuranalyse kwamen onder meer de meeste flatteuze belijningen, beste stofkeuze, dessins en grootte van accessoires aan bod. Jeanine had mij gevraagd om enkele toppers en missers uit mijn garderobe mee te nemen zodat we konden zien waarom iets wel of niet voor me werkte. Ik besloot ook wat 'potentiële kledingstukken' mee te nemen in de vorm van stoffen uit mijn voorraad. Zonde toch om in de toekomst tijd te besteden aan werken met minder optimale kleuren?

Dat het Jeanine goed gelukt was om haar kennis op mij over te dragen bleek toen ik aan het eind van de sessie zelf kon herkennen welke kleuren en combinaties voor mij werkten en waarom.

Bedankt, Jeanine! Dankzij jou heerst er harmonie in mijn kledingkast!

 

Tags: kleuranalyse, personal branding, figuuranalyse, persoonlijke uitstraling