Zoek in deze blog

  • Start
  • Blog
  • De juiste kleuren bij mijn zilvergrijze haar geven mij een jongere en creatieve uitstraling (reactie van Liesbeth)

De juiste kleuren bij mijn zilvergrijze haar geven mij een jongere en creatieve uitstraling (reactie van Liesbeth)

Vrouw met zilvergrijs haar in de juiste kleuren

Ik vond het een leuke uitdaging een persoonlijke make-over door Jeanine te laten uitvoeren. Ik kon wel wat advies gebruiken. Ik merkte dat nu ik wat ouder aan het worden ben, ik het lastig vond om goede kleuren te kiezen.

Te veilige keuzes maken

‘Mijn haren zijn zilvergrijs, wat ik op zich best mooi vind, alleen de kleuren die ik vroeger droeg staan me nu minder goed. Ik kies vaak voor ‘veilig en vertrouwd’. Dat geldt voor mijn haar, altijd met een wat sprietige/speelse pony die mijn voorhoofd bedekt, en voor het kleding model, vaak een watervalhals en bijna nooit een blouse. Zeker als ik met cursisten of cliënten werk (ik geef kunstzinnige therapie of kunstzinnige begeleiding in een open atelier) wil ik wat meer zelfvertrouwen en creativiteit uitstralen.'

De doekenmethode; welke kleur matcht met mijn huid?

‘Het was echt boeiend om te zien hoe de verschillende kleuren op mijn gezichtskleur werken. Zonder make-up probeerden we verschillende kleuren uit door grote gekleurde doeken onder mijn gezicht te draperen.

De ene kleur voor de andere maakte echt verschil, mijn gezicht werd geliger, ik zag er ouder uit met meer schaduwen of ik zag er juist jonger uit met sprekender ogen en een frisse uitstraling.'

Zilvergrijze dame gekleed in de kleuren die bij haar passenMake-up
‘Daarna maakte Jeanine mij op. Wat een gedoe, dacht ik bij mezelf, maar eerlijk is eerlijk het resultaat was perfect. Als ik zelf oogschaduw gebruikte was die of te schreeuwerig (blauw is nu echt not-done) of er was niets van  de naturel tinten te zien. Ze koos voor mij voor de lichtere oogschaduw en zorgde door eyeliner en mascara dat mijn ogen gingen spreken. Mooi! Mijn zelfvertrouwen mag ik best uitstralen door wat meer aandacht aan mijn make-up te besteden.'

Conclusie
'Achteraf kan ik niet anders zeggen dan dat ik ervan heb genoten! Jeanine zorgde voor eye-openers en ik kreeg een overzicht mee van de kleuren die me goed staan en nog allerlei tips over de foundation, blush en andere make-up artikelen die ik zou kunnen gebruiken. Ik vond het een bijzondere ochtend en heb er veel van geleerd. De juiste kleuren en een goede (basic) naturel make-up geven mij ondanks mijn grijze haren een jongere en creatieve professionele uitstraling'.

“Wat een prachtige uitstraling heeft Liesbeth toch. Haar prachtige zilvergrijze haar komt mooi tot uitdrukking door de contrastwerking in haar gezicht; de make-up heb ik aangebracht in koele kleuren. De kleuren van haar montuur en lippenstift zijn helderrood en laten het zilvergrijze er fris en stralend uitzien. Koele en heldere kleuren flatteren haar enorm,” aldus Jeanine

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
Persoonlijke makeover
De vijf principes van jouw ideale dagmake-up
Voordelen van een kleuranalyse

Contact

 

 

Tags: kleuranalyse, kleur- en kledingadvies, Gelderland, personal imago, personal makeover, welke kleuren passen bij zilvergrijs haar, zilvergrijs haar, grijs haar, kleur- en kledingadvies voor grijs haar