Zoek in deze blog

  • Start
  • Blog
  • 5 redenen die je belemmeren om de juiste kledingkleuren te kiezen

5 redenen die je belemmeren om de juiste kledingkleuren te kiezen

Kleurenanalysen; jonge mensen die stralen in hun beste kleuren

Het resultaat van een kleurenanalyse heeft een enorme positieve uitwerking op iemands uitstraling. Regelmatig kom ik mensen tegen, die niet uit de verf komen, omdat ze kleuren dragen die niet bij hun huid passen. Ik besef dat hierover veel onwetendheid is en dat daarom veel mensen zich laten leiden door tenminste 5 misleidende redenen:
1) persoonlijke voorkeur (subjectief)
2) onzekerheid over eigen uitstraling
3) persoonlijke associaties met kleur 
4) jarenlange gewoontes en
5) het modebeeld heeft de regie

Mijn klanten vertellen mij dat hun onzekerheid over hun uitstraling hen ertoe gebracht heeft te kiezen voor een kleurenanalyse. Ze zijn op een bewustzijnsniveau gekomen dat ze weten dat het beter kan. Ze weten alleen niet hoe. Dan is het tijd voor een kleurenanalyse. Helaas wachten vanaf dat punt veel te veel mensen te lang met het boeken van een kleurenanalyse. Heel vaak hoor ik "dat had ik veel eerder moeten doen". Wacht dus niet te lang; je voorkomt miskopen en je voorkomt vervelende gevoelens van onzekerheid over je uitstraling.

Twijfel is een goede graadmeter voor het juiste moment om te kiezen voor een kleuranalyse. Twijfel is de motor om in actie te komen om voor eens en altijd jouw uitstraling optimaal tot zijn recht te laten komen. Je staat open om je persoonlijke voorkeuren (subjectiviteit) uit te schakelen en je kunt heel objectief kijken wat de kleuren wel en wat ze niet voor jouw uitstraling doen. Jouw twijfel wordt overboord gegooid en in plaats daarvan word je overtuigd door de wetenschap wat jouw beste kleuren zijn en wat ze doen voor je. Soms ligt het niet aan de 'verkeerde' kleuren, maar aan de combinatie van die kleuren, waardoor je het gevoel hebt niet uit de verf te komen. Of soms ligt het inderdaad aan de 'verkeerde' kleuren. Kleuren die je geen frisse en gezonde uitstraling geven, maar die je een smoezelige en vale uitstraling geven, waardoor je er onopvallend en ouder uitziet.

Het laatste heeft vooral te maken met het feit dat velen te warme of gedempte kleuren dragen. Wanneer men te warme kleuren draagt, dan kan de huid er onnatuurlijk geel uitzien, waardoor men er ouder uitziet. Gedempte kleuren kunnen een vergrijsde gloed op het gelaat werpen, waardoor men er vermoeider en soms zelfs ziek uit kan zien. De kleur die je draagt, kan namelijk twee dingen doen: 1) het reflecteert dezelfde kleur op je gezicht, of 2) het genereert een andere kleur op je gezicht (simultaan contrast).

Annemieke met rood geverfd haar en Annemieke met haar eigen haarkleur
Metamorfose van Annemieke

Annemieke (foto links) verfde haar haren in warme kleuren en ze droeg een warme make-up. Haar huid kreeg daardoor een onnatuurlijke uitstraling, waardoor ze er vermoeid en onopvallend uitzag. Uit de kleurenanalyse bleek dat Annemieke een koele huid heeft. Na de kleuranalyse heeft ze haar haar in de oorspronkelijke kleuren laten verven en is ze opgemaakt in de koele kleuren. Het resultaat is een sprankelende schoonheid, die optimaal tot uitdrukking komt.

Een sprankelende uitstraling laat jou zien zoals je bedoeld bent. Dit ligt voor iedereen in het verschiet. Dit bedoel ik met het vergroten van je impact. Niet om opschepperig tevoorschijn te komen, maar om te laten zien zoals je gemaakt bent: mooi en kostbaar. 

Mocht je over deze blog nog informatie wensen, aarzel dan niet contact met me op te nemen. Ik help je graag verder op weg. In onderstaande blogartikelen tref je meer informatie aan over de uitwerking van de kleuranalyse:

Algemene informatie over de kleuranalyse
Alles over Harmonie
Tessa's kleuranalyse
Een nieuwe beleving door technisch kleuren te analyseren

 

 

 

 

 

Tags: kleuranalyse, persoonlijke uitstraling, kleurenanalyse